Vintage kleding verkoop in Bovenkarspel
vrijdag 24 november 2017

Omdat hij al in de jaren ‘70 een voorproefje had gehad in de verkoop van tweedehands kleding op het Waterlooplein, met de bekende Surinaamse ondernemer Johnny Libanon, leek het hem een goed plan om deze oude roots weer op te pakken. Nu staat Johan weer minimaal vier dagen op het Waterlooplein met veel plezier. 

Maar ook in Westfriesland is Johan te vinden en wel op de Tocht 4 in Bovenkarspel. En ook hier heeft hij zijn succesformule ‘Pak de zak en vul hem’ geïntroduceerd. Het is een kwestie van op je gemak kleding uitzoeken en als de zak dan uitpuilt, dan betaal slechts vijf euro. De kleding die Johan verkoopt bestaat hoofdzakelijke uit vintage kleding. ‘Iedereen kan hier dus leuke kleding scoren voor een prikkie,’ vertelt Johan. ‘Dus ook voor de mensen die naar de kledingbank gaan, ligt hier een uitgesproken kans.’


Daarnaast is er een samenwerking met de Stichting van de Straat. Dit zijn jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 19 t/m 25 jaar die een beetje vertoeven tussen wal en schip. Het doel is om deze mensen weer wat werkervaring te bieden en zodoende meer kans maken op het vinden van een baan. Kortom; er is werk aan de winkel. Als u nu zelf denkt, dat lijkt mij wel wat om een onderneming te starten in de verkoop van vintage kleding, kom gerust langs op het Waterlooplein in Amsterdam of op de Tocht 4 in Bovenkarspel. De koffie staat klaar. ‘We zoeken bijvoorbeeld nog mensen om een grote collectie langspeelplaten in kaart te brengen, dus meld u aan 06-55361731.