Wandel mee langs de levende monumenten
zaterdag 15 juli 2017

De eerste rondleiding op zondag 16 juli start om 13.30 vanuit de Hervormde kerk, Dorpsweg 121. Ervaren gidsen geven u een uitleg over de bezienswaardigheden langs de levende monumenten en vertellen anekdoten uit het verre- en nabije verleden. Het hele dorp werd in 1974 tot beschermd dorpsgezicht verklaard.

De twee kilometer lange Dorpsweg toont een levendig, zeer afwisselend beeld met vele monumentale en beeldbepalende panden. Je ziet hier 300 jaar boerderijhistorie met grote variatie in stolptypes en bouwstijlen, materiaalgebruik en details. Twisk kent zelfs één van de hoogste concentraties van de stolpboerdijen in Nederland. Deze wandelingen blijken goed in de belangstelling te vallen, daarom bieden we u ook deze zomer weer vier maal de mogelijkheid om mee te wandelen, namelijk ook op zondag 30 juli, 13 en 27 augustus.

Deze wandelingen worden georganiseerd onder auspiciën van het Nut, afd. Twisk. Deelname aan de rondleiding bedraagt € 3.00 dit is inclusief (na afloop) een kop koffie/thee en de toegang tot de zomerexposities. De deur gaat om 13.00 open. Let op: de parkeergelegenheid dicht bij de kerk is beperkt. U kunt verder op in het dorp en langs de dorpssloot parkeren. Hou rekening met de verkeersveiligheid. Voor informatie kunt u terecht bij mw. Tineke Voswijk, tel: 0227-543435