Website Stichting Ouderen Netwerk WF
zondag 31 januari 2021

Het is nog even spannend geweest, omdat één van de studenten zelf ook corona opliep. Maar corona hoefde geen spelbreker te zijn, want via streams hebben jong en oud veelvuldig vergaderd.

De stichting vindt het van groot belang dat de jeugd samen kan werken met ouderen, zeker op het gebied van ICT. Tenslotte zijn de jongeren van nu de toekomstige ouderen. Het ROC Horizon College Hoorn en Purmerend werden benaderd om een website op te zetten. Het animo onder de studenten was groot. 4 van de 5 groepjes studenten wilden zich graag inspannen voor de ouderen.

Uiteindelijk werd het project toegekend aan Benjamin Drommel, Krishna Sewdihal, Marco Schouten en Andrew Pel. Zij zijn gevraagd om na te denken over wat zij als ouderen graag zouden zien op het gebied van ICT. Doordat zij de vrije hand kregen in het verwezenlijken van het doel zijn er mooie dingen ontstaan. Eén van de paradepaardjes is dat deze jonge studenten voorstelden om een vertaling toe te passen. Engelse, Marokkaanse en Turkse ouderen kunnen nu in hun eigen taal de website bezoeken.

Stichting Ouderennetwerk West-Friesland is actief op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De ouderen zijn erg blij met de nieuwe website en zeer dankbaar voor alle inzet van de heren. Informatie over lopende en nieuwe projecten was al te vinden op Facebook en LinkedIn, maar nu dus ook op www.ouderennetwerkwf.nl