Welzijnswerkers in de wijk
vrijdag 30 juni 2017

Verbinding tussen jong en oud en van alle achtergronden. Dit om elkaar te leren kennen op een laagdrempelige manier. Bekende locaties in de diverse wijken worden omgetoverd tot gezellige locaties, waar ruimte is voor een gesprek bij een kopje koffie, waar een luchtkussen is voor de kids en een gps tocht voor de jongeren.

De welzijnsorganisatie gaat dit de komende maanden op 5 locaties doen. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de verbazing van bewoners over wat Stichting Welzijn Stede Broec allemaal doet met en voor de inwoners. Ondanks dat de welzijnsorganisatie regelmatig flyers verspreiden of in de krant staan weet niet iedereen dat de hulp- en dienstverlening van de stichting geheel gratis is. Iedereen kan er vijf dagen in de week terecht met allerlei soorten vragen. De twee belangrijke pijlers van Welzijn Stede Broec voor jeugd en jongeren en volwassenen en senioren zijn Informatie en Advies & Preventie en Ondersteuning. De organisatie bestaat ook uit sociaal cultureel centrum ’t Stadsplein en jongerencentrum Inventas, naast de vele activiteiten die daar plaatsvinden hebben beide  organisaties een belangrijke rol m.b.t. signaleren en begeleiden.

De gemeente Stede Broec investeert in een lokale preventieve aanpak waardoor u veel ondersteuning dicht bij huis kan krijgen. Wij laten u graag weten wat er allemaal mogelijk is. Kom voor informatie en een gezellige middag langs in uw eigen wijk. Met 5 bijeenkomsten in de wijken en kernen zijn we nooit ver weg. Wij ontvangen u dan graag met wijkmarktje in festivalsfeer met activiteiten voor jong en oud. De aftrap is op 5 juli tussen 14:30 en 16:30 in de Wijk Oostersluis. We zijn dan te vinden tussen de Dekamarkt en Kapsalon Nicole. Iedere wijkmarkt heeft een koffiestand, pannenkoeken maken, fruitspiesmaken, DJ, graffiti artiest en luchtkussen.

Agenda Gezicht van de wijk: 5 juli, oostersluis, Dekamarkt; 19 juli, Lutjebroek, Merakel; 13 september, Princenhof, Lidl; 20 september, Rozenboom, Willibrordusschool; 27 september, Plan Zuid, Boerhaaveplein. Voor informatie of ideeën neem contact op met info@welzijnstedebroec.nl Stichting Welzijn Stede Broec www.welzijnstedebroec.nl 0228-511528