Westfriese Avond in Cultura
woensdag 30 oktober 2019

De quiz wordt gepresenteerd door Sjaak Steltenpool, Peter Swart en Harm Steltenpool. Een heerlijk avondje Westfries vermaak, waar iedereen actief aan deelneemt. De quiz gaat uitsluitend over ons Westfriese dialect. Er hoeft niet te worden geschreven en er wordt gespeeld in teams van 4 personen, waarvan de leden bij elkaar aan tafel zitten. Teams kunnen ook op de avond zelf samengesteld worden.

Aan het einde van de quiz is er één winnend team. Tussen de onderdelen door wordt (met pianobegeleiding) gezamenlijk een aantal Westfriese liedjes gezongen, waarvan de teksten groot in beeld worden gebracht. 
Veel van ons mooie Westfriese dialect is al verloren gegaan en zal uiteindelijk steeds verder verdwijnen. Wie echter het Westfries van zijn ouders heeft meegekregen, zal ongetwijfeld in het voordeel zijn en heel vaak de ‘Oh-ja- beleving’ ervaren. Veel vragen hebben meerkeuze antwoorden (A, B, C), waarbij dus ook het gokelement aanwezig is. Misschien lijkt het moeilijk, maar het gaat bovenal om de lol en de (Westfriese) gezelligheid.

De quiz en de onderdelen: 1. Woordkennis, 2. Bijnamen van Westfriese plaatsen, 3. Spreuken en gezegdes, 4. Woord invoegen, 5. Werkwoord vervoegen,
6. Herkomst van woorden, 7. Vertalen. De vragen worden op een groot scherm in beeld gebracht. Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50 inclusief een kopje thee of koffie. Reserveren: culturaplus2.0@gmail.com Vermeld u wel even uw naam en het aantal personen. 
Tot ziens op 2 november!