Westfriese Struuntocht
donderdag 14 maart 2019

Het doel van de wandeltocht is geld ophalen voor deze goede doelen, die gezinnen ondersteunen die het moeilijk hebben de touwtjes aan elkaar te knopen. Helpt u mee door mee te doen aan deze bijzondere wandeltocht op zaterdagavond 23 maart in Enkhuizen?

De Westfriese Struuntocht start om 19:00 op zaterdag 23 maart. Tijdens deze tocht wandelt u door de straten langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden. U ontdekt verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht. 

Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennis maken met de prachtige regio Westfriesland. Deze eerste editie dus de stad Enkhuizen. U krijgt zo de gelegenheid om binnen te kijken daar waar u normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!” aldus secretaris Natalie Huijsman.  

“Het is de eerste keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseren. De route is 7 kilometer lang. Ook is er een speciale, verkorte route voor kinderen. We verwachten dat de gehele wandeltocht ongeveer 3 uur in beslag zal nemen, maar ieder loopt natuurlijk in een eigen tempo. Stelt u zich eens voor: een lange sliert mensen lopen door de sfeervolle, historische binnenstad van Enkhuizen. We eindigen met een slotfeest in Brouwerij de Werf. Als deelnemer heeft u gratis toegang tot dit slotfeest. Daar praten we graag nog even na over de route en de belevenissen onderweg”, legt Henk Driessen nader uit.   

De exacte route is tot het laatste moment een verrassing. In ieder geval komt u op de route langs of door een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven en scholen. Diverse culturele en muzikale groepen uit Enkhuizen zullen tijdens de tocht optreden. “Het is absoluut geen saaie wandeltocht, maar een ‘belevenistocht’. Niet voor niets is de slogan “Ontdek het onverwachte”, verklapt het bestuur. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via: www.westfriesestruuntocht.nl/tickets Deelname kost 12,50 per persoon (vanaf 10 jaar). Kinderen onder 10 jaar kunnen gratis meewandelen met een betalende volwassene.