Wie wordt de Maestro van Venhuizen?
donderdag 17 oktober 2019

De titel van het concert verraadt het al en iedereen die het programma Maestro wel eens op tv heeft gezien, heeft vast een vermoeden: Muziekvereniging Venhuizen gaat gedirigeerd worden door vijf onervaren dirigenten! 

De vijf dappere deelnemers zijn: Bardame Marja Buisman van het dorpshuis, dè dorpsdrogist Edo Graaf, basisschooldirecteur Ingrid van Heezen, meester Sjaak Laan van de Jozefschool en PKN-kerkvoorgangster Arja Kraal. Zoals u leest, is de achtergrond van de vijf deelnemers totaal anders. En sommige hebben ervaring met muziek maken, anderen totaal niet. Maar wie het programma Maestro kent, weet dat kennis van muziek of een muziekinstrument niet per definitie succes betekent… Eén ding hebben ze in ieder geval wel gemeen: Ze hebben alle vijf nog nooit een orkest gedirigeerd! Op de facebookpagina van MVV kunt u meer lezen over de deelnemers.


Voor de battle is er gekozen voor uiteraard vergelijkbare en niet al te moeilijke, maar wel erg vrolijke bekende popmuziek waaronder Blame it on the Boogie van the Jacksons en Good Vibrations van de Beach Boys. Een deskundige jury onder leiding van Karel Jongerling (de dirigent van Muziekvereniging Venhuizen) zal twee finalisten selecteren. Uiteraard wordt de lat dan wat hoger gelegd: Zij zullen een selectie van “The Lion King” of “The Pirates of the Caribbean” gaan dirigeren! 


Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een middag vol leuke muziek, humor, spanning en vermaak! Speciaal voor de kinderen van de basisscholen is het concert op zondagmiddag en daarom is de entree voor alle kinderen tot 13 jaar GRATIS! Wie wordt de Maestro van Venhuizen: Een middag voor jong en oud! Datum: Zondagmiddag 3 november . Tijd: Aanvang 15:00 uur, deuren open 14:30. Locatie: Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 1606 BW Venhuizen . Prijs: € 7,= (geen voorverkoop) en alle kinderen tot 13 jaar GRATIS entree! facebook.com / MuziekverenigingVenhuizen of  www.mvvenhuizen.nl