Wolven terug in Nederland
woensdag 06 januari 2021

Sinds 2015 zijn wolven helemaal terug in Nederland. En hoewel het er nog maar weinig zijn, neemt hun aantal gestaag toe. Niet alleen zijn er de afgelopen twee jaar jongen geboren op de Veluwe, ook neemt het aantal territoria van nog partner loze wolven toe. Momenteel zijn dit er vier. Ook net over de grens in België zijn bij Leopoldsburg zijn jonge wolfjes geboren en ter hoogte van Drenthe zijn er 4 wolventerritoria vlak over de grens met wolvenparen en -roedels. En dit is pas het begin.

Leo Linnartz is wolvenexpert en laat u zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Tot slot neemt de spreker u mee naar wat de komst van de wolf voor u als toekomstige buur betekent. Zijn wolven gevaarlijk, moet ik mijn huisdieren beschermen en hoe dan? Vragen die een antwoord krijgen op deze interactieve lezing. Ja, interactief, want de spreker gaat graag met u in gesprek en hoort ook graag uw verhalen, ervaringen en zorgen.

De lezing start om 20 uur en zal rond 22 uur worden afgerond. Om de ZOOMlezing te kunnen volgen heeft u een link nodig die u kunt opvragen bij J.P. de Krijger op e-mailadres n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl