Woonvorm voor alleenstaande ouderen in Nieuwstraat
donderdag 10 mei 2018

Een woonvorm voor alleenstaande ouderen die zelfstandig, maar ook samen met gelijkgestemden onder één dak, willen wonen en leven. Op woensdagavond 16 mei tussen 19.30 en 21.00 uur is er een presentatie. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden verplicht.

Het Samen(t)huis is bedoeld voor ouderen die als gelijkgestemden met elkaar optrekken en elkaar laagdrempelig ontmoeten. Ze wisselen onderling ruildiensten uit, bieden en ontvangen informele hulp en ondersteuning en houden samen het ‘alleen-zijn’ buiten de deur. De saamhorigheid wordt vergroot door een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken.


Zeven appartementen. Het Samen(t)huis krijgt zeven huurappartementen die Welwonen mag toewijzen aan alleenstaande 65-plussers met een maximaal jaarinkomen van € 36.798. Er komen twee appartementen op de begane grond en vier op de eerste vierdieping. Het zevende appartement komt op de tweede verdieping, onder de kap. Naast een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken is er op de begane grond een berging en een buitenruimte. Er komt een lift waarmee de bewoners naar de verdieping kunnen.

Welwonen zoekt ouderen die alleenstaand zijn, zich thuis voelen bij de woonvorm en voldoen aan de inkomenseis. Heeft u interesse? Meldt u zich dan aan voor de presentatie op 16 mei via het aanmeldformulier op www.welwonen.nu