Zomeractiviteiten Westfriese Bibliotheken
zondag 11 juli 2021

Meld je aan voor gratis deelname aan zomeractiviteiten bij de Westfriese Bibliotheken. Geniet samen van al het moois dat West-Friesland te bieden heeft: de rijke geschiedenis, cultuur, taal en anekdotes.
Ontmoet Ina Broekhuizen-Slot en verwoord je eigen Ode aan West-Friesland, in samenwerking met Huis van Oud en Historische Vereniging De Cromme Leeck. Ontmoet Eva Vriend online. De schrijfster van Eens ging de zee hier tekeer gaat in gesprek met Zuiderzeemuseum Conservator André Groenveld. Praat in de Bibliotheek na over de geschiedenis en de uitdagingen van vandaag aan de voormalige Zuiderzee. Ontmoet schrijver Wim Daniëls, schrijver van Het Dorp. In de gelijknamige tv-documentaire op NPO reisde hij met Huub Stapel door Nederland om te dorpen om te onderzoeken of het dorp nog bestaat. Nu gaat hij in gesprek met WEEFF journalist Sander Huisman, die regelmatig inwoners interviewt over het leven in West-Friesland. Doe mee met ons SeniorLAB: na een korte instructie ga naar buiten om te ontdekken hoe je meer uit je smartphone haalt voor foto’s en herkenning van bijvoorbeeld planten en vogelgeluiden. Het programma is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.
Meld je aan voor gratis deelname
In zes gemeenten (Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) kun je deelnemen aan hetzelfde programma van 8 activiteiten. Meld je aan voor het hele programma als een zomercursus, of kies voor losse sessies. Deelname is gratis, met uitzondering van de ontmoeting met Wim Daniëls in Dorpshuis De Brink in Obdam.

Meer informatie over de data en locaties in jouw gemeente en over aanmelding vind je op www.westfriesebibliotheken.nl/zomer