Zonnebloem afdeling Bovenkarspel straalt
vrijdag 23 februari 2018

Dit houdt in dat de box zelf uitgemest dient te worden, voer klaar zetten en dat het paard genoeg beweging krijgt. Daarom is er buiten een weiland ter beschikking en er is een binnenbak en buitenbak. Beiden ruim van opzet.De familie Baas zocht naar een vereniging die veel goeds doet voor de medemens, en kwam zo bij de zonnebloem terecht.

Zij wilden een 40 tal gasten verrassen met een door hun zelf bereid 3 gangen diner. Dit alles werd aangeboden omdat de familie Baas dit gewoon vindt om voor de medemens iets bijzonders te doen. Dit alles komt ook tot uiting kijkend naar hun Stichting Zorgboerderij Noord-Holland, deze biedt dagbesteding aan jong en oud. De opzet van dagbesteding aan jongeren is om ze te begeleiden naar een betaalde baan en regelmaat en structuur is hierbij erg belangrijk

De opzet van dagbesteding aan “oudere” is om te zorgen dat ze een leuke en gezellige dag te geven. Sociaal contact is hierbij het toverwoord. De gasten van de zonnebloem hebben met volle teugen genoten van het gebodene en de familie baas werd door de voorzitter Peter van der Wal bedankt voor hun geweldige inzet. Wat fijn dat er nog mensen zijn die dit over hebben voor onze gasten.

De zonnebloem kleurt je wereld maar jullie zorgen voor zoveel kleuren op de wangen van onze gasten.. Als dank werd er een collage overhandigt met een blijk van dank die eventueel door de vrouw des huizes opgepakt gaat worden om haar droom te verwezenlijken. Zij wil nog zo graag een kookles bijwonen van Herman den Blijker. 

In de bus werd er nog nagepraat dat dit zomaar kon. Onze gasten gingen blij en voldaan huiswaarts en werden door de vrijwilligers thuis afgezet.