Zwaarden en Lekkernijen op kasteel Radboud
zaterdag 19 mei 2018

Het verbond van Christophorus heeft, net al voorgaande jaren, een onderhoudend en spannend programma voor bezoekers aan het kasteel samengesteld. Op 20 & 21 mei is er vanaf 12.00 uur Zwaardvecht-duels en meer. Wie van de ridders gaat deze strijd winnen? Wint de sterkste ridder? Kom naar het kasteel en laat je verassen.

Om ca. 14.00 uur start Middeleeuwse tafelmanieren & proeverij van lekkernijen. De heer en zijn dame gaan aan tafel. De tafel is feestelijk gedekt met het beste servies en de mooiste spullen. Een maaltijd ging volgens vaste regels en achter veel van de gebruikte tafelspullen gaat een verhaal schuil. Deze verhalen worden allemaal verteld. Aansluitend krijgen bezoekers de gelegenheid de smaak van de Middeleeuwen zelf te ervaren.

Om ca. 15.00 uur: Pech & Geluk, een spel voor kinderen van ca. 6-10 jaar. Pech hebben had in de Middeleeuwen meestal meer nare gevolgen dan nu. Hoe kon je zorgen dat je vaker geluk had en minder pech? Door middel van een spel wordt dat duidelijk. Om ca. 16.00 uur zijn er de bulderende kanonnen & andere vechters. De kanonniers laten hun kanonnen bulderen. Verschillende middeleeuwse vechtkunsten worden gedemonstreerd en de zwaardvechters geven een demonstratie van hun vaardigheden. Alle demonstraties worden toegelicht.

Verder is er van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 boogschieten op de boogbaan van het verbond (€ 0,50 voor drie pijlen). In het levendige kamp werken de leden van Het Verbond van Christophorus als Middeleeuwse handwerkslieden. Vanzelfsprekend geven zij uitleg over hun werk en het leven in de late Middeleeuwen. Kom kijken naar de verschillende aspecten uit het 15e -eeuwse bestaan in Kasteel Radboud in Medemblik. Meer info; www.kasteelradboud.nl