Zwerfkei voor zwerfvuil
maandag 14 juni 2021

Door de corona wel wat later dan normaal en met de nodige aanpassingen, maar het was weer helemaal geslaagd. Schoon Westfriesland en de VRE (vrijwillige reddingsbrigade Enkhuizen) zagen dit niet als obstakel, de aanpassingen, maar juist een manier om het op een originele manier de NL DOET dagen te organiseren.


Creatieve groepen
Op vrijdag 27 mei was basschool ‘Het Driespan’, groep 5, 6 en 7, uit Enkhuizen gestart met het verzamelen van zwerfvuil rond de school. Elke groep kreeg een half uur om zwerfvuil te gaan verzamelen. Met het zwerfvuil wat de groepen hadden verzameld moesten ze een kunstobject of een collage maken. Hiermee maakten ze kans op een leuke prijs! De 1e prijs was een workshop Zwerfkei versieren, Happy Stones. Na een serieuze beoordeling van deze zeer creatieve groepen is de 1e prijs gevallen op groep 5 van Basisschool “Het Driespan”. (foto is van de winnaar). Van harte gefeliciteerd met het winnen van de fantastische workshop Happy Stones! De tweede prijs is voor groep 7 en de 3e prijs voor groep 5.

Naast een superleuke zwerfvuil zoektocht wat het voor alle drie de groepen ook heel leuk om samen creatieve creaties te maken.
Dit is een voorbeeld voor andere scholen om vaker met de klas een half uurtje rondom jouw school met een vuilniszak en een prikker en handschoenen zwerfvuil te verzamelen. “EEN SCHONER BEGINT BIJ JEZELF”.
Wil je meedoen, meld je dan aan op FB schoon Enkhuizen of stuur een berichtje naar T. 0642504954.