IJsbaan op de Roode Steen
maandag 04 december 2017

De afgeschermde boarding geeft aan jong en oud de mogelijkheid om de eerste slagen op het ijs te zetten. Er is bewust gekozen voor een niet-overdekte baan. Door middel van lichtslingers krijgt de Hoornse ijsbaan de allure en uitstraling van een knus en sfeervol kerstevent! Ook komt er een aparte tent voor de koek en zopie, waar ook erwtensoep wordt geserveerd en typisch winterse versnaperingen. Ook zullen schaatsen gedurende het event beschikbaar zijn. 

Citymarketeer Kraft van Ermel: "Dit gezamenlijke initiatief van Stichting de Roode Steen en ‘Ik Hou van Hoorn’ is een mooi vervolg op de onlangs gepresenteerde wintersfeerverlichting. De sfeer op het Vrijthof en Museumplein, daar straalt de gezelligheid van af. Dat willen we ook in Hoorn. We willen mensen verbinden, bewoners laten genieten van de stad en bezoekers laten zien hoe mooi Hoorn wel niet is! De Roode Steen is hiervoor de aangewezen plaats, in het hart van Hoorn.’’

Tevens zoekt de organisatie naar mogelijkheden om de schaatsbaan optimaal te benutten. Zo kan de schaatsbaan gebruikt worden door basisscholen om gymles op te geven, en verenigen we krachten met het evenement ‘Kerst op het Plein’ en Herberg Hoorn op 15, 16 en 17 december (Noorderveemarkt). Zo kunnen we de bezoekers op 2 plaatsen in Hoorn een ultiem kerstgevoel geven. Aan wethouder Ben Tap de eer om de ijsbaan op 7 december as. feestelijk te openen!