Nooit meer koude voeten?
woensdag 10 november 2021

De nieuwe techniek is een doorbraak in de branche. Het is nu mogelijk om zónder (te)veel gewicht van de vrachtwagenpomp in steden kruipruimte isolatie aan te brengen. Met het nieuwe systeem kan er makkelijker bepaald worden wat er aan isolatiemateriaal nodig is per klus. Een (voor)onderzoek is wel nodig om de kruipruimte goed te beoordelen en te bepalen hoe de isolatie moet worden aangebracht.

Strooper: “Simpel gezegd heeft elke kruipruimte isolatie onderzoek nodig om de juiste aantallen bepalen en die mee te nemen in de berekening. Als je al een goede aannemer hebt, kan je online een bestelling plaatsen. Dat is echter hetzelfde als bij een webshop: de aantallen worden in een rekenvoorbeeld gezet en met één druk op de knop komt de prijs op een offerte of factuur in de mailbox. Zijn de aantallen verkeerd bepaald, dus is de vloer dikker, dan klopt het systeem niet. Raadzaam is om de berekening altijd 10% hoger te maken.”

Er bestond nog geen techniek om de isolatielaag tijdens het proces te veranderen aangezien dan de isolatiewaarde in het geding komt. De Woodstock kruipruimte isolatie wordt uitgevoerd tijdens een continu proces van ongeveer 2,5 uur. De lucht en het schuim worden van binnenuit in de vloeispecie gespoten, door middel van een lichte slang met een pomp die ingebracht wordt in de kruipruimte.

Strooper: “Het is echter moeilijk vast te stellen hoe dik de laag is als je er niet goed bij kan. Dat is enkel vast te stellen door een stukje vloer weg te halen. Dat geeft meer informatie maar dan is alleen de laagdikte bepaald op die plek.” Kruipruimtes worden voor een isolatie- behandeling nu beoordeeld met een schatting op basis van kenmerken en symptomen, maar dit is bij lang niet alle kruipruimte isolatie even effectief.

Nieuwe techniek
Onderzoek laat zien dat de nieuwe techniek die Woodstock gebruikt veel beter is. Gemeenten zijn erg enthousiast over de nieuwe techniek om de kruipruimte van (oude) woningen te isoleren. Bijkomend voordeel is ook dat de CO2-uitstoot vermindert.

Kijk voor meer informatie op www.woodstock-vloeren.nl/kruipruimte-isoleren/