Opschoondag
vrijdag 11 maart 2022

Dit doen we natuurlijk met jou! Ben jij enthousiast over deze opschoonactie? Mooi! Kom ook en wij regelen de rest. Iedereen is welkom! Het idee is simpel: iedereen kan zwerfafval opruimen. Dat is enorm zinvol, maar ook gezellig en leuk! Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen verbind. Zo organiseert het burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’ (www.schoonenkhuizen.nl) met tientallen betrokken burgers elke maand een ‘wandelprik dag’. En deze groep wordt steeds groter.

Op zaterdag 19 maart ben je uitgenodigd om mee te doen met de landelijke actie! Heel Nederland schoon! Jij doet natuurlijk mee. Iedereen van 4 – 80 jaar is uitgenodigd voor de start om 10:00 bij Hertenkamp Enkhuizen met limonade, koffie, thee en wat lekkers. We hebben prikstokken, vuilniszakken en handschoen klaar staan, maar je mag natuurlijk ook zelf je favoriete raap-gereedschap meenemen. Je kunt kiezen of je in het Wilhelminaplantsoen en omgeving aan de slag of in de naburige wijk . Special voor de kids houden we na afloop een mini workshop (cadeau) tasje maken van oud papier.

Start is bij Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen om 10:00, wees op tijd want we starten gezamenlijk. Het duurt tot ongeveer 11:30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Er zijn geen kosten aan deze actie verbonden.