Paasfeest in het Zuiderzeemuseum
donderdag 29 maart 2018

Tijdens de route ontmoet je paashazen en na afloop ontvang je als beloning een leuke verassing. Daarbij gaan kinderen in het knutselatelier aan de slag met het knutselen van een paascreatie. De hoge resolutie beelden uit dit persbericht zijn hier te downloaden. Het Zuiderzeemuseum is van vrijdag 30 maart tot en maandag 2 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op iedere dag, behalve vrijdag, lopen er paashazen rond en delen zij paaseieren uit.

Vers van vroeger. Dit seizoen ontdekken bezoekers tijdens hun verkenningstocht door het buitenmuseum wat er allemaal eetbaar is uit de zee en van het land. Ze leren hoe deze producten werden geteeld of 
gevangen, en daarna geconserveerd. Eten moet je natuurlijk ook zelf ervaren en dus proef je sprot 
bij de visrokerij, ontdek je oude fruitsoorten in de boomgaard en geniet je van een ouderwets 
‘ulevelletje’.

Want zo smaakt Vers van vroeger! En de jonge bezoekers? Die doen een leuke puzzeltocht met beloning. Gedurende het buitenseizoen van het buitenmuseum vinden er verder thema-evenementen plaats, zoals Kom in de kas, het Zuiderzeeambachten weekend en de Oogstweekenden.Feest! Weet wat je viert Paasfeest is onderdeel van ‘Feest! Weet wat je viert’, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht.

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?  Op feestweetwatjeviert.nl staat allerlei informatie over feesten. Ontdek in musea aan de hand van echte kunstwerken en bijzondere voorwerpen nog veel meer over feesten en de eeuwenlange tradities die  erbij horen.

Over het Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920.

In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 en 2017 heeft het museum deze hoge waardering behouden.