Rondje Venhuizen: wielrennen en jaarmarkt
zaterdag 25 juni 2022

 

Wie kent de Drieban Tour niet? Jaarlijks reden na de Tour de France de profwielrenners letterlijk de klinkers uit de straat.

Nieuwe weg ingeslagen
In 2017 zijn wij als organisatie een nieuwe weg ingeslagen. Onze nadruk is komen te liggen op de regionale wielrenners en de jeugd. Bovendien staat gezelligheid centraal, naast het sportieve element. Een rondje van 1 kilometer, grotendeels gelijk aan de route waarop de profs destijds streden. De dag begint om 10:00 uur met wedstrijden voor de jeugd. Deze renners zijn lid van een club en rijden veelal voor het eerst op een stratenparcours.

Dikke banden race
Alle kinderen van 2 tot en met 10 jaar en in bezit van een gewone (loop)fiets kunnen meedoen aan deze leuke wedstrijd. De wedstrijd is dus ook bedoeld voor de allerjongsten onder ons op hun eigen loopfiets in één rechte lijn op het Twijver. In een viertal leeftijdscategorieën is er voor iedereen een prijs beschikbaar. Aanmelden kan via onze website. In de middag zijn er een drietal wielerkoersen.
13:00 uur: C-koers, waarin de echte liefhebbers met elkaar strijden om de prijzen. 14:15 uur: B-koers, als een competitie wedstrijd van de bekende Pedaleurs. 16:00 uur: Groep A-koers, meteen vol deelnemersveld. Dit varieert van toppers uit het verleden (Tino Haakman en Edwin Sierkstra) en topdames (Nina Buijsman en Tessa Neefjes) tot schaatsers (Sam Boon en Ruud Slagter) en aanstormende jeugd (Lars Lakeman en Mark Groeneveld).

Jaarmarkt
Gelijktijdig met de wielerronde is er aangrenzend aan het wielerparkoers de jaarmarkt van Venhuizen. De kraampjes staan op de Tuinstraat en het overige deel van het Twijver. De jaarmarkt begint om 11:00 uur. Op het terras van ’t Ken-Net kunt u genieten van alle wedstrijden en na afloop nog gezellig napraten van een ongetwijfeld prachtige dag.
Voor inschrijvingen en het laatste nieuws: www.rondjevenhuizen.nl