SOE-middag
maandag 16 oktober 2017

Op het programma staan dementie, mantelzorg en eenzaamheid. De entree is € 3,00. Hiervoor krijgt u koffie of thee bij binnenkomst en een hapje en een drankje in de pauze. De grote zaal van de Nieuwe Doelen gaat om 14.00 uur open. Om 14.30 uur heet Elly Dangermond, voorzitter van het SOE, iedereen van harte welkom.

Eenzaamheid is iets waar veel mensen, jong en oud, mee te maken hebben. Daarom op deze SOE-middag een quiz over dit onderwerp. Ouderenwerker Mariska van der Zee geeft na de quiz meer uitleg over eenzaamheid. Hoe ernstig is het? En wat kan iemand eraan doen die zich eenzaam voelt? Het tweede deel van het programma gaat over de nieuwe welzijnsformule in Enkhuizen, het Enigmahuis. Monique van der Heijde vertelt wat het Enigmahuis kan betekenen voor mensen met beginnende dementie, (toekomstig) mantelzorgers en zij die zich eenzaam of alleen voelen.

Het Senioren Overleg Enkhuizen is een samenwerkingsverband tussen de ouderenbonden, de Zonnebloem, het Rode Kruis en het welzijnswerk van Welwonen. Samen zetten deze organisaties zich in voor de belangen van senioren in Enkhuizen.