vrijdag 27 maart 2020
Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn talloze professionals en vrijwilligers dagelijks in de weer om ons land draaiende te houden en naar anderen om te kijken. Speciaal voor hen start het Westfries Museum de actie “Geknipt voor onze helden”. En zo kun je thuis heel persoonlijk je eigen held bedanken en dat aan de wereld laten weten.
Een vederlicht gebaar van hoop
Een witte duif staat voor de adem, levensgeest en van zorg hebben voor elkaar. Maar de witte duif staat ook voor liefde en hoop. En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd. Daarom roept het Westfries Museum op om een witte duif uit te knippen en deze duidelijk zichtbaar voor het raam te hangen. Een vederlicht gebaar waarmee je iedereen die voor een ander in touw is een hart onder de riem steekt. Maar het kan ook een bedankje voor iemand in het bijzonder zijn. Komende zondag 29 maart is het de dag van de goede daad. Zet die dag je duif op social media en bedank je held op wereldse wijze!
Hoe kun je meedoen?
Op pagina…………… van Weekblad Zondag staat de Duif afgebeeld en klaar om uit te knippen. Ook liggen er knipbladen met duiven bij 16 Westfriese vestigingen van supermarktketen DEEN. Uiteraard mag je ook zelf een duif ontwerpen, laat je vooral inspireren. Knip hem uit, versier hem als je wilt of schrijf erop voor wie deze duif bestemd is. Hang me duidelijk zichtbaar voor het raam en plaats hiervan een foto op zondag 29 maart via Social Media. Gebruik daarbij #gekniptvooronzehelden. Vertel er vooral bij voor welke held je deze duif geknipt hebt en waarvoor je hem of haar persoonlijk wilt bedanken. Tag waar mogelijk de persoon in kwestie, zodat diegene jouw gebaar opmerkt. Je bedankt onze helden op een hele persoonlijke manier.
WF-Museum Online
De deuren van het Westfries Museum zijn noodgedwongen gesloten, maar toch kan iedereen genieten an alle schatten en verhalen die er huizen. Het museum van de Gouden Eeuw biedt namelijk een inspirerende online programmering op haar website en facebookpagina aan, onder de naam WF-Museum Online zijn daar onder meer vlogs, podcasts, online workshops en educatieve video’s te vinden. Alle online programma’s zijn te bekijken via de website van het museum www.wfm.nl en de facebookpagina www.facebook.com/westfriesmuseum